Gasztonyi Kálmán - zsilipfestotanoda.hu

Gasztonyi Kálmán

Gasztonyi Kálmán /Művészeti vezető/

Gasztonyi Kálmán

Gasztonyi Kálmán festészetének elemzése

Tájkép, csendélet, zsánerkép, női akt, portré – Gasztonyi Kálmán festészetét első benyomásra műfaji eklekticizmus jellemzi. Festészetében nem tematika, hanem magas szintű technikai kivitelezés teremt koherenciát. Sajátos hiperrealizmusa nem a konceptuális művészetre és nem az akcióművészetre reflektál, hanem szenzibilitásából és szinte gyermeki igazságkereséséből fakad.

Olajfestékkel vászonra és falapra fest. Ecsetkezelésén, kolorizmusán, műveinek fény – árnyék kontrasztján az itáliai és flamand mesterek beható tanulmányozása tükröződik. Szigorúan szerkesztett kompozícióiba gyakran beemeli a pop – art kultúra termékeit: női magazinok képeit, katalógusok illusztrációit, kommersz filmek jeleneteit, – ezzel lehetőséget adva az ironikus, allegorikus értelmezésre. Ez az eljárás különösen markáns bibliai témájú képeinél, ahol az ikonográfia nyelvének megújítása a tét. Az amerikai fotórealistákhoz hasonlóan, örömmel merül el az anyag és a felület részleteiben. Márványlapokról készült sorozata szabad asszociációra készteti a befogadót.

A portréfestészet a XXI. századra devalválódott a műfaji hierarchiában. A trash partifotók korában, Gasztonyi Kálmán nem titkolt célja visszaállítani az emberi arc és ezzel a portrékészítés méltóságát.

honlapja

Képei:

 

Gasztonyi Kálmán - Majd 600 ezer Gasztonyi Kálmán - B.P. protréja Gasztonyi Kálmán - Insomnia (álmatlanság) Gasztonyi Kálmán - Csók Gasztonyi Kálmán - Együtt Gasztonyi Kálmán - Gondolakikötő Gasztonyi Kálmán - St. Jeromos Gasztonyi Kálmán - Kakastaréj Gasztonyi Kálmán - Lebegés Gasztonyi Kálmán - Maszáj Gasztonyi Kálmán - Dávid Gasztonyi Kálmán - cím nélkül Gasztonyi Kálmán - RabbiGasztonyi Kálmán - Tejöntő lány


Zsilip Festőtanoda:

Cím:

1133.Visegrádi u.109 (bejárat a Zsilip u 8.felől)

Telefon:

06-30-943-5845

Zsilip Art Center Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-279812
Adószám: 25519093-2-41

Raiffeisen Bank:
12011351-01551398-00100005